Vaniljainen manteliriisi
Tästä joulusta tulee tanskalainen! Tee makumatka riisipuuron ylellisen version, risalamanden eli manteliriisin, maahan.
Valmistelu
- Laita puuroriisi ja vesi paksupohjaiseen kattilaan ja kiehauta. Anna kiehua hiljalleen 3 minuuttia. Kaada maito kattilaan ja sekoita. Anna puuron lämmetä hitaasti, kunnes se kiehuu. Sekoita jatkuvasti, jotta puuro ei pala pohjaan.
- Lisää suola, vaniljansiemenet, tyhjä vaniljatanko ja Hermesetas Jauhe, ja anna puuron kiehua alhaisella lämmöllä 40–50 minuuttia. Kun puuro on kypsynyt valmiiksi, ota kattila liedeltä ja anna puuron jäähtyä. Ota tyhjä vaniljatanko pois puurosta ja laita kattila jääkaappiin, kunnes puuro on täysin kylmää.
- Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita riisipuuroon. Keitä 0,5 l vettä ja kaada vesi kulhoon. Kaada mantelit kiehuvaan veteen ja anna manteleiden liota 5 minuuttia. Rouhi mantelit sitten karkeaksi rouheeksi ja lisää puuroon.
Ravintoarvot annosta kohti
2185
kj
520
kcal
12.5
proteiini g
38
hiilihydraatteja g
35.5
rasva g
Ainekset 6 annosta varten
200 g | Puuroriisiä |
2 dl | Vettä |
1 1/4 l | Täysmaitoa |
1/2 tl | Suolaa |
1 | Vaniljatanko |
7 g | Hermesetas Jauhe |
4 dl | Kuohukermaa |
50 g | Manteleita |