Uunissa valmistettu myskikurpitsa timjamin ja paahdettujen pähkinöiden kera
Maukas resepti karppaajille: kun ulkona raivoaa syystuuli, myskikurpitsa timjamin ja saksanpähkinöiden kera tuo lämpöä ja hyvää mieltä.
Valmistelu
- Esilämmitä uuni 180 °C asteeseen ylä-/alalämmölle. Kuori myskikurpitsa kuorimaveitsellä ja puolita. Poista siemenet lusikalla. Aseta esivalmisteltu kurpitsa ulkopuoli ylöspäin leivinpellille, pirskota päälle oliiviöljyä ja esipaista 20 minuuttia.
- Valmista sillä välin voi-pähkinäkastike: paahda saksanpähkinät keskilämmöllä pannulla. Lisää voi, timjami, Hermesetas Neste ja suola, ja kuumenna sekoittaen.
- Tee kurpitsaan esikypsennyksen jälkeen terävällä veitsellä viiltoja poikkisuuntaan 0,5 cm välein. Laita takaisin leivinpellille ja pirskota edellä valmistettu voi-pähkinäkastike päälle. Paista vielä 40 minuuttia. Jaa 2 lautaselle ja nauti kuumana.
Ravintoarvot annosta kohti
1858
kj
442
kcal
5.5
proteiini g
23.5
hiilihydraatteja g
37
rasva g
Ainekset 2 annosta varten
1 kpl | Myskikurpitsa |
1 rkl | Oliiviöljyä |
30 g | Hienonnettuja saksanpähkinöitä |
50 g | Voita |
1 rkl | Tuoretta revittyä timjamia |
5 tippaa | Hermesetas Neste |
1/2 tl | Suolaa |