 
        Uunissa valmistettu myskikurpitsa timjamin ja paahdettujen pähkinöiden kera
Maukas resepti karppaajille: kun ulkona raivoaa syystuuli, myskikurpitsa timjamin ja saksanpähkinöiden kera tuo lämpöä ja hyvää mieltä.
Valmistelu
- Esilämmitä uuni 180 °C asteeseen ylä-/alalämmölle. Kuori myskikurpitsa kuorimaveitsellä ja puolita. Poista siemenet lusikalla. Aseta esivalmisteltu kurpitsa ulkopuoli ylöspäin leivinpellille, pirskota päälle oliiviöljyä ja esipaista 20 minuuttia.
- Valmista sillä välin voi-pähkinäkastike: paahda saksanpähkinät keskilämmöllä pannulla. Lisää voi, timjami, Hermesetas Neste ja suola, ja kuumenna sekoittaen.
- Tee kurpitsaan esikypsennyksen jälkeen terävällä veitsellä viiltoja poikkisuuntaan 0,5 cm välein. Laita takaisin leivinpellille ja pirskota edellä valmistettu voi-pähkinäkastike päälle. Paista vielä 40 minuuttia. Jaa 2 lautaselle ja nauti kuumana.
Ravintoarvot annosta kohti
1858
                kj
              442
                kcal
                
              5.5
                proteiini g
                
              23.5
                hiilihydraatteja g
                
              37
                rasva g
                
              Ainekset 2 annosta varten
| 1 kpl | Myskikurpitsa | 
| 1 rkl | Oliiviöljyä | 
| 30 g | Hienonnettuja saksanpähkinöitä | 
| 50 g | Voita | 
| 1 rkl | Tuoretta revittyä timjamia | 
| 5 tippaa | Hermesetas Neste | 
| 1/2 tl | Suolaa | 
