Uudenvuoden aperitiivi: Sokeriton glögisiirappi kuohuviinin sekaan
Kuohuviini on kaikille tuttu. Tarjoa uutenavuotena kerrankin toisenlainen aperitiivi – luo sokeriton glögisiirappi punaviinistä, appelsiinista, kanelista, neilikasta ja aniksesta.
Valmistelu
- Kuori kuorimaveitsellä 2 suikaletta appelsiininkuorta. Purista appelsiinista mehu. Kaada juuri puristettu appelsiinimehu yhdessä muiden ainesten kanssa pieneen kattilaan ja anna kiehua.
- Anna nesteen kiehua hiljalleen, kunnes sen määrä on selvästi vähentynyt (alle puoleen). Anna sitten jäähtyä hieman, ota mausteet pois ja täytä suppilon avulla puhtaaseen ja suljettavaan pulloon. Anna jäähtyä täysin ja säilytä jääkaapissa.
Vinkki: Täytä lasi kuohuviinillä, niin saat upean aperitiivin talveen! Glögisiirappi on erittäin riittoisaa – annosta kohti riittää yksi teelusikallinen siirappia.
Ravintoarvot annosta kohti
69
kj
16.5
kcal
0.5
hiilihydraatteja g
Ainekset 20 annosta varten
500 ml | Kuivaa punaviiniä |
1 kpl | Appelsiini |
8 g | Hermesetas Jauhe |
1 kpl | Kanelitanko |
2 kpl | Neilikkaa |
1 kpl | Tähtianista |