Suklaapikkuleivät
Tuorejuustoa sydämen muotoisissa suklaakekseissä – juuri oikea resepti adventtiaikaan. Hermesetas Jauheen ansiosta nautinto sopii myös diabeetikoille!
Valmistelu
- Laita Hermesetas Jauhe, voi, kananmuna, vaniljauute ja maito kulhoon ja sekoita. Siivilöi toiseen kulhoon loput ainesosat. Lisää kuivat aineet voiseoskulhoon vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Kun kaikki aineet on yhdistetty, vaivaa taikina tasaiseksi ja peitä tuorekelmulla. Jätä taikina kylmään pariksi tunniksi.
- Esilämmitä uuni 180 °C lämpötilaan. Ota taikina jääkaapista ja vaivaa sitä käsin. Kaaviloi se levyksi jauhotetulle pöydälle ja ota siitä noin 7 cm:n ympyröitä. Leikkaa pienempi ympyrä/sydän puoleen määrään pikkuleivistä niin, että sinulla on kokonainen pohja ja päällys, jossa on reikä.
- Laita pikkuleivät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista niitä uunissa 11–12 minuuttia. Ota ne pois ja anna jäähtyä ritilän päällä.
- Sekoita tuorejuusto ja Hermesetas keskenään ja liitä pikkuleivät yhteen niin, että laitat pienen nokareen tuorejuustoa pohjan ja päällyksen väliin.
Ravintoarvot annosta kohti
377
kj
90
kcal
2.5
proteiini g
8
hiilihydraatteja g
5.5
rasva g
Ainekset 25 annosta varten
15 g | Hermesetas Jauhe |
100 g | Huoneenlämpöistä voita |
1 | Kananmuna |
1 tl | Vaniljauutetta |
3-4 tl | Maitoa |
50 g | Kaakaojauhetta |
260 g | Vehnäjauhoja |
1/2 tl | Leivinjauhetta |
Täyte:
100 g | Maustamatonta tuorejuustoa |
1 rkl | Hermesetas Jauhe |