Suklaafondant
Vastustamaton, vain viittä ainesta sisältävä resepti ystävänpäivälle: nämä sisältä sulat suklaaleivokset saavat jokaisen sydämen sulamaan.
Valmistelu
- Esilämmitä uuni 200 °C-asteiseksi (tavallinen uuni, ei kiertoilmauuni). Voitele 4 pyöreää vuokaa (5x5 cm) ja jauhota ne pienellä määrällä jauhoja. Ravistele ylimääräiset jauhot pois.
- Hienonna suklaa karkeiksi muruiksi ja lisää kulhoon voin kanssa. Sulata suklaa ja voi yhdessä vesihauteessa tai mikroaaltouunissa ja sekoita, kunnes ne ovat sekoittuneet tasaiseksi. Lisää Hermesetas Jauhe ja sekoita. Siivilöi jauhot kulhoon samalla sekoittaen. Lisää munankeltuaiset ja valkuaiset ja sekoita, kunnes taikina on tasaista.
- Kaada taikina vuokiin niin, että ne ovat 3/4 täynnä ja paista suklaafondantteja uunissa 7–10 minuuttia. Päältä ne ovat kevyesti kypsyneet, kun otat ne uunista, mutta sisältä ne ovat raakoja.
- VIHJE: Leivoksen reunan täytyy olla kiinteä ja keskustan vielä juokseva. Ole varovainen kumotessasi leivoksia jälkiruokalautasille, koska leivosten pehmeä sydän saa ne helposti hajoamaan. Tarkasta kypsyys tikulla siksi reunasta eikä keskikohdalta. Mikä suklaatulivuori!
Ravintoarvot annosta kohti
1853
kj
441
kcal
8
proteiini g
21
hiilihydraatteja g
37
rasva g
Ainekset 4 annosta varten
100 g | Tummaa suklaata, 70 % |
100 g | Voita |
5 g | Hermesetas Jauhe |
40 g | Vehnäjauhoja |
100 g | Munankeltuaista |
50 g | Valkuaista |