Sokeriton speculaas
Speculaas- tai piparkakkumuottia käyttäen, jouluksi tai muuten vain: Leivo spelttijauholla ja Hermesetaksella ilman sokeria. Nauti rapeasta lopputuloksesta!
Valmistelu
- 1. Sekoita jauhot, Hermesetas Jauhe, speculaas-mauste, leivinjauhe ja suola. Vaivaa kylmän voin, kananmunan ja maidon kanssa yhteen monitoimikoneessa, muotoile sitten käsin taikinapalloksi, kääri tuorekelmuun ja laita kylmään kahdeksi tunniksi.
- Esilämmitä uuni 180 C-asteeseen ylä- / alalämmölle. Muotoile taikina speculaas-muotilla ja paista uunissa 10 minuutin ajan. Anna jäähtyä paistamisen jälkeen jäähdytysritilällä.
Vinkki: Jos speculaas-muottia ei ole käytettävissä, kauli taikina ja tee piparkakkumuotilla suorakaiteen muotoisia pikkuleipiä.
Ravintoarvot annosta kohti
266
kj
63
kcal
1.5
proteiini g
6
hiilihydraatteja g
3.5
rasva g
Ainekset 30 annosta varten
250 g | Spelttijauhoa |
15 g | Hermesetas Jauhe |
2 tl | Speculaas-maustetta |
1 tl | Leivinjauhetta |
1 ripaus | Suolaa |
125 g | Voita |
25 ml | Maitoa |
1 kpl | Kananmuna (koko M) |