Search

Sokeriton speculaas

30 min
Jälkiruoat
Leivonta

Speculaas- tai piparkakkumuottia käyttäen, jouluksi tai muuten vain: Leivo spelttijauholla ja Hermesetaksella ilman sokeria. Nauti rapeasta lopputuloksesta!

Valmistelu

  1. 1. Sekoita jauhot, Hermesetas Jauhe, speculaas-mauste, leivinjauhe ja suola. Vaivaa kylmän voin, kananmunan ja maidon kanssa yhteen monitoimikoneessa, muotoile sitten käsin taikinapalloksi, kääri tuorekelmuun ja laita kylmään kahdeksi tunniksi.
  2. Esilämmitä uuni 180 C-asteeseen ylä- / alalämmölle. Muotoile taikina speculaas-muotilla ja paista uunissa 10 minuutin ajan. Anna jäähtyä paistamisen jälkeen jäähdytysritilällä.

    Vinkki: Jos speculaas-muottia ei ole käytettävissä, kauli taikina ja tee piparkakkumuotilla suorakaiteen muotoisia pikkuleipiä.

Ravintoarvot annosta kohti

266
kj
63
kcal
1.5
proteiini g
6
hiilihydraatteja g
3.5
rasva g
← takaisin yleiskatsaukseen

Ainekset 30 annosta varten

250 g Spelttijauhoa
15 g Hermesetas Jauhe
2 tl Speculaas-maustetta
1 tl Leivinjauhetta
1 ripaus Suolaa
125 g Voita
25 ml Maitoa
1 kpl Kananmuna (koko M)
250 g Spelttijauhoa 15 g Hermesetas Jauhe 2 tl Speculaas-maustetta 1 tl Leivinjauhetta 1 ripaus Suolaa 125 g Voita 25 ml Maitoa 1 kpl Kananmuna (koko M)

Käytetyt tuotteet

← takaisin yleiskatsaukseen