Purkkisalaatti broilerista ja currykastikkeesta
Tee värikäs kerrossalaatti purkkiin broilerista ja currykastikkeesta: lopputulos ei ainoastaan näytä upealta, vaan se on myös mainio ottaa mukaan.
Valmistelu
- Kastiketta varten sekoita kaikki kastikeainekset hyvin, mausta suolalla laimentaen tarvittaessa pienellä määrällä vettä ja aseta sivuun.
- Esivalmistele salaattiainekset: pese vihannekset ja salaatti. Revi salaatti, leikkaa minipaprikat suikaleiksi, puolita kirsikkatomaatit ja leikkaa kevätsipulit renkaiksi. Leikkaa kypsä broilerinrinta viipaleiksi.
- Kun tuoreet ainekset on esivalmisteltu, alkaa varsinainen valmistus. Yksittäisten ainesosien järjestys on tässä erittäin tärkeä, sillä salaatista voi muuten tulla vetistä.
Kaada ensin currykastike hyvin suljettavaan lasipurkkiin. Laita sitten ainekset kerroksittain seuraavassa järjestyksessä: kevätsipulit, kikherneet, minipaprikat, broileri, kirsikkatomaatit, roomansalaatti ja viimeiseksi paahdetut siemenet.
Yleinen sääntö ainesten kerrostamiseen:
Laita aina ensin kastike purkkiin. Sitten rapeat, kestävät vihannekset. Seuraavaan kerrokseen tulee proteiini (maun mukaan broileri, tonnikala, tofu jne.) ja viimeiseksi herkät vihannekset, salaatti ja paahdetut siemenet.
Ravintoarvot annosta kohti
2201
kj
524
kcal
33
proteiini g
28.5
hiilihydraatteja g
29
rasva g
Ainekset 1 annosta varten
Salaattiin
1 | Roomansalaatti (pieni) |
2 | Erivärisiä minipaprikoita |
5 | Kirsikkatomaatteja |
1 | Kevätsipulia |
65 g | Kikherneitä tölkistä, valutettuna |
75 g | Kypsää broilerinrintaa |
1 rkl | Paahdettuja salaattisiemeniä |
Currykastikkeeseen
40 g | Jogurttia |
20 ml | Omenaviinietikkaa |
20 ml | Oliiviöljyä |
15 tippaa | Hermesetas Neste |
1 tl | Sinappia |
1 tl | Currya |
0,5 tl | Suolaa |