Porkkanakakku ja karamellisoitua pähkinää
Valmistelu
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota pieni (Ø 14–16 cm) kakkuvuoka.
- Kuori ja raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Vaahdota munat ja Hermesetas Baking kuohkeaksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon. Kääntele porkkanaraaste ja rypsiöljy varovasti mukaan. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä kakkua uunin keskitasolla noin 40–50 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa noin 15 minuuttia, kumoa ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Mittaa kuorrutteen ainekset kulhoon ja vatkaa varovasti tasaiseksi. Sulata Hermesetas Baking veteen pienellä paistinpannulla. Lisää pähkinät. Paahda hetki, mutta varo etteivät pähkinät pala. Mausta ripauksella sormisuolaa. Kaada lautaselle ja anna jäähtyä.
- Levitä kuorrute kakun päälle. Murskaa pähkinöitä hiukan ja ripottele kakun pintaan. Koristele halutessasi porkkananauhoilla.
- Vinkki! Tuplaa ohje, jos haluat paistaa kakun isommassa Ø 20–22 cm vuoassa.
Ravintoarvot annosta kohti
1686
kj
405
kcal
11
proteiini g
27
hiilihydraatteja g
27.5
rasva g
Ainekset 6 annosta varten
Kakku
150 g (1 iso) | porkkanaa |
2 | kananmunaa |
1 ½ dl | Hermesetas Baking |
2 dl | vehnäjauhoja |
2 tl | leivinjauhetta |
2 tl | piparkakkumaustetta (tai 1 tl kanelia, ½ tl neilikkaa ja ½ tl inkivääriä) |
1 dl | rypsiöljyä |
Kuorrutus
100 g | maustamatonta tuorejuustoa |
2 rkl | Hermesetas Baking |
Karamellisoidut pähkinät
3 rkl | Hermesetas Baking |
1 rkl | vettä |
50 g | pähkinöitä tai mantelia |
ripaus sormisuolaa |