Nopea raparperihilloke uunista
Nopea ja maukas resepti uunissa valmistetulle raparperihillokkeelle ➤ kaikkien Hermesetas-reseptien tavoin myös tämä sisältää erityistietoja diabeetikoille.
Valmistelu
- Esilämmitä uuni 200 °C asteeseen ylä-/alalämmölle. Pese raparperi, puhdista ja leikkaa se 5 cm pitkiksi paloiksi – tässä reseptissä raparperia ei tarvitse kuoria. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet pois.
- Sekoita valmistellut ainekset Hermesetas Jauheen ja ruokasoodan kanssa ja levitä suureen uunivuokaan. Ruokasooda vie raparperin happamuuden. Paista kuumassa uunissa noin 20 minuutin ajan (raparperin tulisi olla pehmeää, mutta säilyttää vielä muotonsa).
Vinkki: Hilloke maistuu erinomaiselta kevyesti vatkatun kerman ja paahdettujen pähkinöiden kanssa jälkiruokana.
Ravintoarvot annosta kohti
45
kj
11
kcal
1
proteiini g
1.5
hiilihydraatteja g
Ainekset 4 annosta varten
500 g | Raparperia |
1 kpl | Vaniljatanko |
5 g | Hermesetas Jauhe |
2 rkl | Sitruunamehua |
1 hyppysellinen (valinnainen) | Ruokasoodaa |