Search

Manteliset madeleine-leivokset ilman sokeria

35 min
Jälkiruoat
Leivonta

Madeleine-leivokset ovat lähtöisin Ranskasta. Kokeile leivoksen nykyaikaista versiotamme, jossa on spelttijauhoa ja manteleita, mutta ei sokeria.

Valmistelu

  1. Sulata voi keskilämmöllä ja anna jäähtyä hieman. Sekoita spelttijauhoon jauhetut mantelit, raastettu sitruunankuori ja leivinjauhe ja aseta sivuun.
  2. Vatkaa kananmunat Hermesetas Jauheen ja hunajan kanssa, sekoita sitten joukkoon vuorotellen jauhosekoitusta ja sulatettua voita. Anna valmiin taikinan vetäytyä jääkaapissa vähintään 30 minuutin ajan.
  3. Esilämmitä uuni 180 °C ylä-/alalämmölle. Voitele madeleine-vuoka, täytä yksittäiset madeleine-muotit 2/3 täyteen ja paista esilämmitetyssä uunissa noin 15 minuutin ajan.
  4. Anna madeleine-leivosten jäähtyä hetki vuoassa, irrota ne sitten varovasti ja anna jäähtyä täysin ritilällä (simpukkapuoli ylöspäin). Madeleine-leivokset näyttävät erityisen kauniilta, jos ripottelet niiden päälle hieman Hermesetas Jauhetta vähän ennen tarjoilua.

    Vinkki: Madeleine-leivokset maistuvat erinomaisilta myös, jos lisäät taikinaan hieman karvasmanteliaromia raastetun sitruunankuoren sijaan.

Ravintoarvot annosta kohti

456
kj
108
kcal
3
proteiini g
6.5
hiilihydraatteja g
8
rasva g
← takaisin yleiskatsaukseen

Ainekset 12 annosta varten

80 g Voita
2 kpl Kananmunia, koko M
1 rkl Hunajaa
10 g Hermesetas Jauhe
80 g Spelttijauhoa
40 g Jauhettuja manteleita
1 tl Leivinjauhetta
1 tl Raastettua sitruunankuorta
80 g Voita 2 kpl Kananmunia, koko M 1 rkl Hunajaa 10 g Hermesetas Jauhe 80 g Spelttijauhoa 40 g Jauhettuja manteleita 1 tl Leivinjauhetta 1 tl Raastettua sitruunankuorta

Käytetyt tuotteet

← takaisin yleiskatsaukseen