Manteliset madeleine-leivokset ilman sokeria
Madeleine-leivokset ovat lähtöisin Ranskasta. Kokeile leivoksen nykyaikaista versiotamme, jossa on spelttijauhoa ja manteleita, mutta ei sokeria.
Valmistelu
- Sulata voi keskilämmöllä ja anna jäähtyä hieman. Sekoita spelttijauhoon jauhetut mantelit, raastettu sitruunankuori ja leivinjauhe ja aseta sivuun.
- Vatkaa kananmunat Hermesetas Jauheen ja hunajan kanssa, sekoita sitten joukkoon vuorotellen jauhosekoitusta ja sulatettua voita. Anna valmiin taikinan vetäytyä jääkaapissa vähintään 30 minuutin ajan.
- Esilämmitä uuni 180 °C ylä-/alalämmölle. Voitele madeleine-vuoka, täytä yksittäiset madeleine-muotit 2/3 täyteen ja paista esilämmitetyssä uunissa noin 15 minuutin ajan.
- Anna madeleine-leivosten jäähtyä hetki vuoassa, irrota ne sitten varovasti ja anna jäähtyä täysin ritilällä (simpukkapuoli ylöspäin). Madeleine-leivokset näyttävät erityisen kauniilta, jos ripottelet niiden päälle hieman Hermesetas Jauhetta vähän ennen tarjoilua.
Vinkki: Madeleine-leivokset maistuvat erinomaisilta myös, jos lisäät taikinaan hieman karvasmanteliaromia raastetun sitruunankuoren sijaan.
Ravintoarvot annosta kohti
456
kj
108
kcal
3
proteiini g
6.5
hiilihydraatteja g
8
rasva g
Ainekset 12 annosta varten
80 g | Voita |
2 kpl | Kananmunia, koko M |
1 rkl | Hunajaa |
10 g | Hermesetas Jauhe |
80 g | Spelttijauhoa |
40 g | Jauhettuja manteleita |
1 tl | Leivinjauhetta |
1 tl | Raastettua sitruunankuorta |