Search

Mousse au chocolat marjoilla koristeltuna

20 min
Jälkiruoat

Parasta, mitä suklaalevystä voi saada aikaan: itse tehty mousse au chocolat. Täydellisen nautinnon saat koristelemalla klassikon marjoilla.

Valmistelu

  1. Hakkaa suklaa muruiksi, leikkaa voi pieniksi paloiksi, ja sulata molemmat rommin kera kulhossa vesihauteen päällä.
  2. Erota valkuaiset ja keltuaiset, ja sekoita keltuaiset sulatettuun suklaa-voimassaan. Vatkaa valkuaiset ja Hermesetas Jauhe sähkövatkaimella jäykäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon. Vatkaa lopuksi kuohukerma jäykäksi vaahdoksi ja sekoita varovasti joukkoon.
  3. Kaada valmis mousse au chocolat neljään annoslasiin. Koristele marjoilla ennen tarjoilua.

    Vinkki: Moussen makua on helppo muunnella esim. lisäämällä siihen kanelia ja chiliä tai raastettua appelsiininkuorta. Jos mousse au chocolat’n haluaa tarjoilla pähkinöiden kera, Amaretto sopii mainiosti rommin sijaan.

Ravintoarvot annosta kohti

2458
kj
585
kcal
9
proteiini g
29
hiilihydraatteja g
48
rasva g
← takaisin yleiskatsaukseen

Ainekset 4 annosta varten

200 g Tummaa suklaata (vähint. 70 % kaakaota)
50 g Voita
3 kpl Kananmunia
200 ml Kuohukermaa
1 tl Hermesetas Jauhe
2 tl Rommia
Marjoja koristeluun
200 g Tummaa suklaata (vähint. 70 % kaakaota) 50 g Voita 3 kpl Kananmunia 200 ml Kuohukermaa 1 tl Hermesetas Jauhe 2 tl Rommia Marjoja koristeluun

Käytetyt tuotteet

← takaisin yleiskatsaukseen