Search

Maustekuorrutteiset porkkanakuppikakut

75 min
Jälkiruoat
Leivonta

Voivatko porkkanakuppikakut olla aistikkaita? Kyllä! Kokeile tätä ainutlaatuista banaanin, ananaksen, taatelin, mascarponen ja kuohukerman yhdistelmää.

Valmistelu

  1. Esilämmitä uuni 185 °C:n lämpötilaan. Vatkaa kananmunat ja öljy keskenään. Soseuta banaanit ja vatkaa ne mukaan. Paloittele ananas pieniksi paloiksi (tai pyöräytä karkeiksi paloiksi tehosekoittimessa) ja kaada puhtaan keittiöliinan päälle. Purista keittiöliinaa tiukasti kulhon päällä, niin että liika ananasmehu puristuu ulos (ota ananasmehu talteen kuorrutetta varten). Kaada ananas keittiöliinasta kulhoon, jossa on kananmunat ja banaanit. Kuori taatelit ja ota kivet pois. Paloittele taatelit hienoiksi ja kaada ne taikinaan.
  2. Siivilöi vaniljajauhe, jauhot, Hermesetas Jauhe, ruokasooda, leivinjauhe, suola, kaneli, muskottipähkinä ja jauhettu neilikka yhteen kulhoon. Sekoita kuivat aineet kosteisiin aineisiin. Kuori porkkanat ja raasta ne raastinraudalla. Lisää taikinaan. Kaada kakkutaikina kuppikakkuvuokiin ja paista kakkuja uunissa 20–25 minuuttia tai kunnes kakkuun työnnettävään tikkuun ei tartu taikinaa.
  3. Kuorrute: Kaada mascarpone kulhoon ja vatkaa sitä, kunnes se on ilmavaa. Lisää kuohukerma ruokalusikallinen kerrallaan ja vatkaa. Jatka, kunnes koostumus on paksu ja kermainen. Lisää vaniljansiemenet ja sekoita. Lisää viimeiseksi 1 rkl ananasmehua kuorrutteen makeuttamiseksi ja sekoita. Lisää tarpeen mukaan enemmän ananasmehua. Kaada kuorrute pursottimeen ja koristele jäähtyneet kuppikakut kuorrutteella.

Ravintoarvot annosta kohti

1501
kj
357
kcal
4
proteiini g
24
hiilihydraatteja g
28
rasva g
← takaisin yleiskatsaukseen

Ainekset 10 annosta varten

2 Kananmunaa
1 dl Neutraalin makuista öljyä
2 Kypsää banaania
250 g Ananasta
4 Suurta taatelia
1 tl Vaniljajauhetta
125 g Jauhoja
10 g Hermesetas Jauhe
1 tl Ruokasoodaa
1 tl Leivinjauhetta
1/4 tl Suolaa
1 tl Kanelia
1/4 tl Muskottipähkinää
veitsenkärjellinen Jauhettua neilikkaa
125 g Raastettua porkkanaa
2 Kananmunaa 1 dl Neutraalin makuista öljyä 2 Kypsää banaania 250 g Ananasta 4 Suurta taatelia 1 tl Vaniljajauhetta 125 g Jauhoja 10 g Hermesetas Jauhe 1 tl Ruokasoodaa 1 tl Leivinjauhetta 1/4 tl Suolaa 1 tl Kanelia 1/4 tl Muskottipähkinää veitsenkärjellinen Jauhettua neilikkaa 125 g Raastettua porkkanaa

Kuorrute:

250 g Mascarponea
1 dl Kuohukermaa
1-2 rkl Ananasmehua
1 Vaniljatangon siemenet
250 g Mascarponea 1 dl Kuohukermaa 1-2 rkl Ananasmehua 1 Vaniljatangon siemenet

Käytetyt tuotteet

← takaisin yleiskatsaukseen