Manteliriisi
Riisivanukas- Ihana jälkiruoka koko perheelle: herkullinen, kermainen riisivanukas sisältää manteleita, on sokeriton ja sopii myös diabeetikoille.
Valmistelu
- Keitä annos riisipuuroa 1 litrasta maitoa ja noin 2 dl:sta riisiä – älä lisää suolaa. (Katso ohje esim. puuroriisipaketista)
- Kun riisipuuro on jäähtynyt, sekoita siihen vaniljansiemenet, rouhitut mantelit, raastettu sitruunankuori ja Hermesetas Makeutusjauhe.
- Vaahdota kerma ja kääntele kermavaahto puuroon. Tarjoile lämpimän kirsikkakastikkeen kanssa.
Ravintoarvot annosta kohti
2065
kj
491
kcal
11
proteiini g
36
hiilihydraatteja g
34
rasva g
Ainekset 6 annosta varten
1 | Annos riisipuuroa |
2 rkl | Hermesetas-makeutusjauhetta |
1 | Vaniljatangon siemenet |
50 g | Kuorittuja ja hienoksi rouhittuja manteleita |
3 - 4 dl | Kuohukermaa vähän raastettua sitruunankuorta |