Mangojogurttikakku
Valmistelu
- Pingota irtopohjakakkuvuoka (halkaisijaltaan 22–24 cm) leivinpaperilla.
- Mittaa kulhoon murskattu granola. Sekoita sulatettu margariini ja hunaja granolan joukkoon. Painele seos vuokaan tasaisesti ja laita vuoka kylmään täytteiden valmistuksen ajaksi.
- Valmista jogurttitäyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon jogurtti ja Hermesetas Baking -sokerinkorvike. Raasta sekaan hyvin pestyn appelsiinin kuori. Kuumenna 2 rkl appelsiinimehua. Purista liivatteista vesi pois ja sulata liivatteet mehuun. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos kerma-jogurttiseokseen samalla hyvin sekoittaen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä kylmässä 2 tuntia.
- Valmista mango-jogurttitäyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon jogurtti, Hermesetas Baking -sokerinkorvike ja mangosose. Kuumenna 2 rkl appelsiinimehua ja sulata liivatteet mehuun. Kaada liivateseos kerma-jogurttiseokseen samalla hyvin sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä kylmässä 4 tuntia tai seuraavaan päivään.
- Nosta kakku vuoasta tarjoiluvadille. Koristele kakun pinta mango- ja kiivisiivuilla, ananaskirsikoilla ja appelsiinilla tai muilla hedelmillä. Viimeistele sitruunamelissalla.
Ravintoarvot annosta kohti
1459
kj
348
kcal
6
proteiini g
39
hiilihydraatteja g
21
rasva g
Ainekset 10 annosta varten
Pohja
4 dl | granolaa tai rapeaa mysliä |
50 g | margariinia tai voita |
½ dl | hunajaa |
Jogurttitäyte
4 | liivatelehteä |
2 dl | vispikermaa |
2 dl | turkkilaista jogurttia |
½ dl | Hermesetas Baking -sokerinkorviketta |
1 | appelsiinin kuori |
2 rkl | appelsiinimehua |
Mangojogurttitäyte
4 | liivatelehteä |
2 dl | vispikermaa |
2 dl | turkkilaista jogurttia |
½ dl | Hermesetas Baking -sokerinkorviketta |
2 dl | mangososetta |
2 rkl | appelsiinimehua |
Koristeluun
tuoreita hedelmiä | |
sitruunamelissa |