Search

Kultainen rommikuivakakku

120 min
Leivonta

Retro on muotia, sokeri ei: leivo mehukas rommia ja keveää Hermesetas-makeutta sisältävä kuivakakku.

Valmistelu

  1. Kakku: Esilämmitä uuni 175 °C:n lämpötilaan. Voitele ja jauhota kuivakakkuvuoka. Ravistele ylimääräiset jauhot pois. Sekoita kuivat aineet (jauhot, Hermesetas Jauhe, maissitärkkelys, suola, ruokasooda ja leivinjauhe) kulhossa. Laita kulho sivuun. Lisää ranskankerma toiseen kulhoon kerman, tumman rommin ja vaniljauutteen kanssa ja sekoita keskenään.
    Laita monitoimikoneen kulhoon huoneenlämpöinen voi ja 50 g Hermesetas Jauhetta ja sekoita. Lisää nopeutta ja vatkaa, kunnes voista tulee vaaleaa ja ilmavaa. Riko kananmunat voiseokseen yksi kerrallaan ja vatkaa, kunnes kananmuna on sekoittunut taikinaan. Jatka, kunnes kaikki kananmunat on vatkattu mukaan, ja tee sama keltuaisten kanssa. Kaavi taikina kulhon reunoilta taikinakaapimella ja vatkaa nopeasti yhteen. Lisää nyt kuivia ja kosteita aineita vuorotellen voi-/munaseokseen vähän kerrallaan samalla vatkaten. Jatka, kunnes kaikki on sekoitettu ja taikina on tasaista ja sileää.
    Kaada taikina uunivuokaan ja laita vuoka uuniin. Paista kakkua 1 tunti 10 minuuttia tai kunnes kakkuun työnnettävään tikkuun ei tartu taikinaa.
  2. Koristelu: Valmista rommisiirappi, kun kakku on uunissa. Lisää kaikki siirapin ainesosat kattilaan ja kuumenna hitaasti, kunnes ne kiehuvat hiljalleen. Anna kiehua 8 minuuttia. Anna siirapin jäähtyä kattilassa, kunnes kakku paistuu valmiiksi uunissa.
  3. Kakku: Kun kakku on paistunut kypsäksi uunissa, ota se pois ja anna jäähtyä vuoassa 15 minuuttia. Kumoa kakku tämän jälkeen vuoasta ritilälle ja anna jäähtyä. Puhdista kakkuvuoka sillä välin. Kun kakku on jäähtynyt kokonaan, laita kakkuvuoka takaisin kakun päälle ja käännä kakku vuoan sisään. Tee reikiä kakun pohjaan ja kaada rommisiirappia reikiin. Anna siirapin imeytyä hyvin kakun sisään ja kumoa tämän jälkeen kakku kakkuvadille.

Ravintoarvot annosta kohti

2032
kj
484
kcal
7.5
proteiini g
26.5
hiilihydraatteja g
35
rasva g
← takaisin yleiskatsaukseen

Ainekset 12 annosta varten

Kakku:

400 g Vehnäjauhoja
6 g Hermesetas Jauhe
20 g Maissitärkkelystä
1/2 tl Suolaa
1/2 tl Ruokasoodaa
1/2 tl Leivinjauhetta
225 g Ranskankermaa
1.8 dl Kermaa
0.6 dl Tummaa rommia
1 rkl Vaniljauutetta
225 g Huoneenlämpöistä voita
50 g Hermesetas Jauhe
4 Kananmunaa
2 Munankeltuaista
400 g Vehnäjauhoja 6 g Hermesetas Jauhe 20 g Maissitärkkelystä 1/2 tl Suolaa 1/2 tl Ruokasoodaa 1/2 tl Leivinjauhetta 225 g Ranskankermaa 1.8 dl Kermaa 0.6 dl Tummaa rommia 1 rkl Vaniljauutetta 225 g Huoneenlämpöistä voita 50 g Hermesetas Jauhe 4 Kananmunaa 2 Munankeltuaista

Rommisiirappi:

70 g Voita
0.6 dl Vettä
20 g Hermesetas Jauhe
1/4 tl Suolaa
1 dl Tummaa rommia
1 tl Vaniljauutetta
70 g Voita 0.6 dl Vettä 20 g Hermesetas Jauhe 1/4 tl Suolaa 1 dl Tummaa rommia 1 tl Vaniljauutetta

Käytetyt tuotteet

← takaisin yleiskatsaukseen