Search

Itse tehty tomaattiketsuppi

25 min
Suolaiset

Maustekastikkeen ei tarvitse aina tulla kaupan hyllystä: tarjoile ranskanperunat kerrankin itse tehdyn tomaattiketsupin kera.

Valmistelu

  1. Kuutioi sipuli ja kuullota auringonkukkaöljyssä. Kaada tomaatit, omenaviinietikka, Hermesetas Jauhe ja suola kattilaan. Anna hautua noin 10 minuuttia keskilämmöllä. Lisää tomaattipyree ja mausta suolalla ja Hermesetas Jauheella.
  2. Soseuta tomaattiketsuppi sauvasekoittimella, siivilöi ja täytä pulloon suppilon avulla (tuloksena on noin 250 ml ketsuppia).

    Vinkki: Perusreseptiä on helppo muokata muilla mausteilla:
    Curryketsuppia saat lisäämällä alkuvaiheessa puolikas omenaa ja 1 tl curryjauhetta.
    BBQ-ketsuppia saadaan lisäämällä alkuvaiheessa hieman savusuolaa, 1/2 tl paprikajauhetta ja hieman chiliä.

Ravintoarvot annosta kohti

145
kj
34
kcal
1
proteiini g
3.5
hiilihydraatteja g
2
rasva g
← takaisin yleiskatsaukseen

Ainekset 6 annosta varten

1 purkki Tomaatteja, paloina
1 Sipuli 1
1 rkl Auringonkukkaöljyä
2 rkl Omenaviinietikkaa
1 rkl Tomaattipyreetä
2–3 tl Hermesetas Jauhe
0,5 tl Suolaa
1 purkki Tomaatteja, paloina 1 Sipuli 1 1 rkl Auringonkukkaöljyä 2 rkl Omenaviinietikkaa 1 rkl Tomaattipyreetä 2–3 tl Hermesetas Jauhe 0,5 tl Suolaa