Itse tehty tomaattiketsuppi
Maustekastikkeen ei tarvitse aina tulla kaupan hyllystä: tarjoile ranskanperunat kerrankin itse tehdyn tomaattiketsupin kera.
Valmistelu
- Kuutioi sipuli ja kuullota auringonkukkaöljyssä. Kaada tomaatit, omenaviinietikka, Hermesetas Jauhe ja suola kattilaan. Anna hautua noin 10 minuuttia keskilämmöllä. Lisää tomaattipyree ja mausta suolalla ja Hermesetas Jauheella.
- Soseuta tomaattiketsuppi sauvasekoittimella, siivilöi ja täytä pulloon suppilon avulla (tuloksena on noin 250 ml ketsuppia).
Vinkki: Perusreseptiä on helppo muokata muilla mausteilla:
Curryketsuppia saat lisäämällä alkuvaiheessa puolikas omenaa ja 1 tl curryjauhetta.
BBQ-ketsuppia saadaan lisäämällä alkuvaiheessa hieman savusuolaa, 1/2 tl paprikajauhetta ja hieman chiliä.
Ravintoarvot annosta kohti
145
kj
34
kcal
1
proteiini g
3.5
hiilihydraatteja g
2
rasva g
Ainekset 6 annosta varten
1 purkki | Tomaatteja, paloina |
1 | Sipuli 1 |
1 rkl | Auringonkukkaöljyä |
2 rkl | Omenaviinietikkaa |
1 rkl | Tomaattipyreetä |
2–3 tl | Hermesetas Jauhe |
0,5 tl | Suolaa |