Itse tehty limonadi, jossa mansikkasiirappia ja basilikaa
Tämä mansikkasiirapin ja basilikan makuinen itse tehty limonadi sammuttaa janon milloin vain. Täytä lasi kuohuviinillä, niin saat hedelmäisen aperitiivin.
Valmistelu
- Puhdista mansikat ja laita ne sekä vesi ja Hermesetas Jauhe kattilaan, ja anna kiehahtaa. Anna kiehua noin 10 minuuttia keskilämmöllä ja sekoita säännöllisesti. Varo: seos poreilee ja voi roiskahtaa!
- Lisää basilika, anna seoksen jäähtyä hieman, siivilöi se ja mausta sitruunamehulla. Täytä sitten suppilon avulla puhtaaseen, suljettavaan pulloon ja säilytä jääkaapissa.
- Itse tehtyä limonadia varten laita kuhunkin lasiin 1 rkl mansikkasiirappia, täytä lasi kivennäisvedellä, sekoita ja lisää tarjoilua varten 1 viipale sitruunaa, pieni määrä basilikaa ja jääkuutioita.
Vinkki: Täytä lasi kuohuviinillä, niin saat upean aperitiivin kesään!
Ravintoarvot annosta kohti
449
kj
107
kcal
1.5
proteiini g
22.5
hiilihydraatteja g
1
rasva g
Ainekset 1 annosta varten
Mansikkasiirappiin
200 g | Mansikoita |
150 g | Vettä |
10 g | Hermesetas Jauhe |
1 rkl | Basilikaa |
1 rkl | Sitruunamehua |
Limonadiin
150 ml | Kivennäisvettä |
1 rkl | Mansikkasiirappia |
4 kpl | Basilikanlehtiä |
1 kpl | Sitruunaviipale |
00:10:00 | Jääkuutioita |