Search

Helppo omena-mustikkacrumble

60 min
Jälkiruoat

Rapea, hedelmäinen, vastustamaton: tämä omena-mustikkacrumble on kaiketi helpoin resepti, joka tekee iloiseksi. Kokeile ihmeessä!

Valmistelu

  1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen ylä-/alalämmölle.
  2. Pese omenat, kuori ne ja leikkaa kuutioiksi.
    Raasta sitruunasta raastimella hieman sitruunankuorta (noin 1 tl), lisää se sekä 1 rkl sitruunamehua omenakuutioiden päälle ja sekoita hyvin. Kaada yhdessä pakastemustikoiden kanssa uuninkestävään vuokaan.
  3. Sekoita kaurahiutaleet, Hermesetas Jauhe ja vanilja kulhossa ja vaivaa voin kanssa yhteen. Pilko mantelit karkeaksi rouheeksi ja työstä crumbletaikinaan. Jaa valmis crumbletaikina hedelmien päälle ja paista keskitasolla esilämmitetyssä uunissa. Tarkista 40 minuutin paistoajan jälkeen, ovatko omenat pehmeitä ja onko crumbletaikina saanut ruskeaa väriä pintaansa.

    Maistuu ihanalta yhdessä kreikkalaisen jugurtin tai kermavaahdon kanssa!

    Vinkki: Jos crumblesta haluaa mehukkaamman, hedelmiin voi lisätä 50 ml omenamehua tai vettä taikka hedelmät voi hauduttaa ensin pannulla ja ruskistaa sitten uunissa crumbletaikinan kanssa.

Ravintoarvot annosta kohti

1846
kj
439
kcal
11
proteiini g
42.5
hiilihydraatteja g
25.5
rasva g
← takaisin yleiskatsaukseen

Ainekset 2 annosta varten

Hedelmäpohja:

2 Omenoita (Boskop)
50 g Pakastemustikoita
1 Säilöntäaineeton sitruuna
2 Omenoita (Boskop) 50 g Pakastemustikoita 1 Säilöntäaineeton sitruuna

Crumbletaikina:

75 g Pienihiutaleisia kaurahiutaleita
40 g Manteleita
30 g Voita
2 rkl Hermesetas Jauhe
1 hyppysellinen Jauhettua vaniljaa
75 g Pienihiutaleisia kaurahiutaleita 40 g Manteleita 30 g Voita 2 rkl Hermesetas Jauhe 1 hyppysellinen Jauhettua vaniljaa

Käytetyt tuotteet

← takaisin yleiskatsaukseen