Fenkoli-appelsiinisalaatti
Tämä vegaaninen fenkoli-appelsiinisalaatti on täydellinen lisuke kaamosoireita vastaan. Sen aurinkoiset aromit kirkastavat vielä niin synkät päivät.
Valmistelu
- Siivuta fenkolin mukula ohuiksi siivuiksi (tai leikkaa veitsellä ohuiksi suikaleiksi). Fileeraa appelsiini ja lisää appelsiinifileet fenkolisuikaleiden joukkoon. Purista mehu appelsiinin leikatuista osista ja aseta sivuun.
- Lisää puristetun appelsiinimehun joukkoon valkoviinietikka, oliiviöljy, Hermesetas Neste ja 1/2 tl suolaa. Lisää kastike fenkolisuikaleiden ja appelsiinifileiden joukkoon ja sekoita. Tarjoilua varten jaa salaatti lautasille, koristele fenkolin vihreillä osilla ja nauti heti.
Vinkki: Fenkolisalaatti saa erityisen hienon vivahteen, jos lisäät siihen 1 teelusikallisen rosépippuria.
Ravintoarvot annosta kohti
838
kj
200
kcal
3
proteiini g
11
hiilihydraatteja g
16
rasva g
Ainekset 2 annosta varten
1 kpl (noin 400 g) | Fenkolin mukula |
1 kpl | Appelsiini |
3 rkl | Oliiviöljyä |
2 rkl | Valkoviinietikkaa |
5 tippaa | Hermesetas Neste |
1/2 tl | Suolaa |