Search

Amerikkalaiset mustikkapannukakut

30 min
Jälkiruoat

Rakastatko amerikkalaisia pannukakkuja? Kokeile reseptiämme ja tee erittäin kuohkeita mustikkapannukakkuja. Salainen ainesosa: omenaviinietikka.

Valmistelu

  1. Erota keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella jäykäksi vaahdoksi ja aseta sivuun. Sekoita keltuaiset ja Hermesetas monitoimikoneessa, lisää sitten maito ja omenaviinietikka joukkoon ja sekoita.
  2. Sekoita kuivat ainekset (jauhot, leivinjauhe, ruokasooda, vanilja ja suola) hyvin kulhossa ja sekoita yhteen keltuaismassan kanssa.
  3. Huuhdo mustikat ja sekoita nekin taikinaan. Sekoita lopuksi valkuaisvaahto joukkoon.
  4. Kuumenna pannulla hieman voita keskilämmöllä ja paista pannukakut molemmilta puolilta kullanruskeiksi. Käytä jokaiseen pannukakkuun noin 2 rkl taikinaa.

    Vinkki: Hedelmäisten mustikkapannukakkujen sijaan voit tehdä etenkin lapsille seeprapannukakkuja. Jaa taikinamäärä kahtia ennen paistamista, sekoita puoleen määrästä kaakaojauhetta ja kaada sitten kummankin värisiä taikinoita vuorotellen pannulle ja tee siten kuviollisia pannukakkuja.

Ravintoarvot annosta kohti

913
kj
217
kcal
9
proteiini g
33.5
hiilihydraatteja g
5
rasva g
← takaisin yleiskatsaukseen

Ainekset 4 annosta varten

2 Kananmunaa, koko M
2 rkl Hermesetas Jauhe
150 ml Maitoa
1 tl Omenaviinietikkaa
150 g Jauhoja
2 tl Leivinjauhetta
0,5 tl Ruokasoodaa
1 hyppysellinen Jauhettua vaniljaa
1 ripaus Suolaa
150 g Mustikoita
2 Kananmunaa, koko M 2 rkl Hermesetas Jauhe 150 ml Maitoa 1 tl Omenaviinietikkaa 150 g Jauhoja 2 tl Leivinjauhetta 0,5 tl Ruokasoodaa 1 hyppysellinen Jauhettua vaniljaa 1 ripaus Suolaa 150 g Mustikoita