Reseptit

Kesäkurpitsakakku

Oletko jo kokeillut vihanneskakkua? Herkullisessa reseptissämme yhdistyvät kesäkurpitsa ja mantelit - muskottipähkinä ja kaneli antavat erityisen makuvivahteen. Rohkeasti vain! Yllätyt, miten hyvältä kakku maistuu.

Valmistusohje:

  1. Esilämmitä uuni 180 °C ylä-/alalämmölle.

    Pese kesäkurpitsa ja raasta hienoksi. Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa.
  2. Vatkaa kananmunat yleiskoneella tai sähkövatkaimella. Lisää sitten öljy ja jauhosekoitus, ja sekoita hyvin. Nosta raastettu kesäkurpitsa taikinamassaan vasta lopuksi.
  3. Kaada valmis kakkutaikina pieneen voideltuun leipävuokaan ja paista noin 45 minuuttia.

    Vinkki: Ennen tarjoilua valmiin kakun päälle voi ripotella vielä hieman Hermesetas Jauhetta.
Yleistä tietoa
Valmistusaika:
55 min
Kaloreita annoksessa:
287
Tuotteet:
annoksia:
6
Ainekset
Kuivat ainekset
Jauhettuja manteleita
200 g
Hermesetas Jauhe
10 g
Leivinjauhetta
2 tl
Kanelia
0,5 tl
Muskottipähkinää
1 hyppysellinen
Suolaa
1 ripaus
Kosteat ainekset
Kesäkurpitsaa
200 g
Kananmunia, koko M2 kpl
2
Auringonkukkaöljyä
50 ml
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
7241
1207
kcal
1724
287
Proteiini g
66.5
11
Hiilihydraatit g
15
2.5
Rasva g
156.5
26