Kyssäkaali-omenacarpaccio
Vegaaninen ja rapea carpaccio, jossa on kyssäkaalia ja omenoita. Päällä saksanpähkinöitä, pinjansiemeniä ja vihanneskrassia. Yksinkertaisesti herkullista!
Valmistelu
- Hienonna saksanpähkinät, paahda niitä yhdessä pinjansiementen kanssa pannulla ilman öljyä ja aseta sivuun. Sekoita salaattikastikkeen ainekset pienessä kulhossa ja aseta sivuun.
- Kuori kyssäkaali ja höylää se vihannesleikkurilla hyvin ohuiksi viipaleiksi. Pese omena, poista sen varsi ja höylää ohuiksi viipaleiksi samaa asetusta käyttäen.
- Tarjoilua varten asettele höylättyjä kyssäkaali- ja omenaviipaleita kahdelle lautaselle vuorotellen ympyrän muotoon. Pirskota päälle salaattikastiketta ja koristele paahdetuilla pähkinöillä ja pienellä määrällä krassia.
Ravintoarvot annosta kohti
1390
kj
331
kcal
6.5
proteiini g
12.5
hiilihydraatteja g
27
rasva g
Ainekset 2 annosta varten
Carpaccioon
| 1 kpl | Keskisuuri kyssäkaali |
| 1 kpl | Kiinteä omena (esim. Elstar) |
| 20 g | Saksanpähkinöitä |
| 20 g | Pinjansiemeniä |
| 1 rkl | Vihanneskrassia |
Salaattikastikkeeseen
| 2 rkl | Oliiviöljyä |
| 1 rkl | Saksanpähkinäöljyä |
| 1 rkl | Omenaviinietikkaa |
| 1/2 tl | Sinappia |
| 5 tippaa | Hermesetas Neste |
| Suolaa ja pippuria |
